czwartek, 28 luty 2019 20:28

Pokazy firmy Hörmann na targach BUDMA 2019

Ogromnym zainteresowaniem cieszyły się pokazy wzorcowego montażu bramy garażowej, które obserwować można było na targach BUDMA 2019. W prowadzonych przez firmę Hörmann instruktażowych spotkaniach każdego dnia uczestniczyło kilkadziesiąt osób.

Organizowane pod patronatem związku POiD, w ramach czwartej już MONTERIADY, były one nie tylko świetną okazją do zapoznania się z najnowszymi technikami montażowymi, ale dawały także sposobność bezpośredniej rozmowy
z ekspertami. Uczestniczący w pokazach montażu bramy garażowej firmy Hörmann bardzo chętnie z tej możliwości korzystali.

Demonstracje profesjonalnego montażu wyrobów stolarki budowlanej, które odbywały się w ramach ogólnopolskiej kampanii edukacyjnej Dobry Montaż, pozwalały jednocześnie na zapoznanie się z najnowszymi rozwiązaniami oferowanymi przez jej uczestników.

Duże zainteresowanie podczas pokazowych montaży dobrze ocieplonej bramy segmentowej LPU 42 firmy Hörmann wzbudzała jej niezwykle gładka, imitująca szlachetny kamień powierzchnia Duragrain. Obserwujący mogli dowiedzieć się, jak zadbać o uszczelnienie bramy oraz odpowiednią wentylację garażu. Zobaczyli, jak można dodatkowo wyposażyć bramę w mocowany do posadzki próg uszczelniający oraz w system automatycznej wentylacji garażu z czujnikiem wilgotności powietrza. Przekonali się też, że bardzo szybki napęd, taki jak SupraMatic E, nie tylko podnosi komfort korzystania z garażu, ale zapobiega także stratom ciepła.