wtorek, 19 marzec 2019 09:31

Złoty Laur Konsumenta 2019 dla firmy Hörmann

Bramy garażowe oraz drzwi i napędy firmy Hörmann cieszą się największą na rynku popularnością w tej grupie produktów - wynika z badań przeprowadzonych w ramach ogólnopolskiego plebiscytu Laur Konsumenta 2019. Firma po raz kolejny zdobyła w tym głosowaniu pierwsze miejsce.

Blisko 40 procent ankietowanych rekomendowało właśnie segmentowe bramy garażowe, drzwi zewnętrzne i komfortowe, szybkie napędy marki Hörmann. Badani podkreślali niezawodność ich działania, trwałość i wysoką jakość wykonania, a także nowoczesny design.

- To dla nas duża satysfakcja. Wyniki badania oznaczają, że użytkownicy naszych produktów są z nich bardzo zadowoleni. To ogromnie cieszy, ponieważ zadowolony klient będzie dalej polecał naszą markę. Jednocześnie cały czas staramy się, aby zaufanie do wysokiej jakości naszych produktów rosło komentuje Krzysztof Horała, prezes Hörmann Polska.

Ankietowani konsumenci - użytkownicy bram i drzwi firmy Hörmann - zwracali uwagę na ich technologiczną i wzorniczą innowacyjność. Mówili o energooszczędności tych produktów oraz dużym wyborze ciekawych wzorów. Podkreślali szybkość, z jaką pracują napędy.

Tymczasem niebawem firma wprowadzi na rynek nową generację jeszcze szybszych napędów oraz cały pakiet rozwiązań dla domu inteligentnego. W ofercie pojawiła się właśnie nowa seria bram o bardzo oryginalnych wzorach powierzchni, które mogą imitować fakturę nawet takich materiałów jak kamień czy bambus.

- Wychodzimy naprzeciw konsumenckim oczekiwaniom i to przynosi rezultaty podsumowuje Krzysztof Horała.

Firma Hörmann otrzymała też tytuł Laur Konsumenta Lider XV-lecia. To specjalne wyróżnienie przyznawane markom, które od lat utrzymują najwyższą pozycję w swojej kategorii.