wtorek, 25 sierpień 2020 09:12

Przepływowe lampy UV-C Sterilon FLOW

Przepływowe lampy UV-C Sterilon FLOW są jednym z najskuteczniejszych urządzeń zdolnym usunąć z otoczenia wirusy, bakterie, grzyby lub zniszczyć DNA czy RNA wszelkich mikroorganizmów, które zostaną poddane naświetleniu.

Lampy polecane do wykorzystania w obiektach usługowych (salony fryzjerskie, kosmetyczne, manicure), placówkach służby zdrowia, hotelach, restauracjach, jednostkach administracji publicznej, placówkach edukacyjnych i opiekuńczych, a także do zastosowań prywatnych.

Funkcja przepływowej dezynfekcji powietrza - dzięki wymuszonej cyrkulacji, powietrze przechodzi przez wnętrze lampy, gdzie zostaje naświetlone i zdezynfekowane, a następnie wyparte na zewnątrz. Osłonięte światło UV-C nie wydostaje się na zewnątrz lampy, dzięki czemu może ona być wykorzystywana w pomieszczeniach, gdzie trzeba bezpiecznie i skutecznie zdezynfekować powietrze w obecności ludzi.

Funkcja bezpośredniej dezynfekcji powierzchni - po otwarciu przesłony źródła światła wystarczy skierować lampę bezpośrednio na powierzchnię przez określony czas, aby skutecznie ją zdezynfekować. Należy jednak pamiętać, że światło UV-C jest szkodliwe dla skóry i oczu. Wykorzystując lampę w tej formie nie można znajdować się w zasięgu strumienia światła, a przed jej użyciem wymagane jest zapoznanie się z instrukcją obsługi dołączoną do produktu.

Dostępne modele:

Strona producenta: