środa, 03 luty 2021 13:57

Laur Konsumenta 2021 dla Termo Organiki - lider rynku ociepleń wciąż bezkonkurencyjny

Największy polski producent styropianu oraz kompletnego systemu ociepleń - firma Termo Organika - została nagrodzona prestiżową i najwyższą nagrodą „Złotym Laurem Konsumenta 2021” w dwóch kategoriach: „Producenci styropianu” oraz „Producenci systemów ociepleń budynków”. Kolejny raz konsumenci potwierdzili, że darzą Termo Organikę oraz jej produkty najwyższym zaufaniem.

Laur Konsumenta to jeden z najbardziej prestiżowych ogólnopolskich projektów konsumenckich, w ramach którego co roku wybierane są najbardziej popularne i godne zaufania marki, produkty, a także usługi. Na podstawie wieloetapowych sondaży wśród konsumentów, uwzględniane są następujące czynniki, m.in.: innowacyjny charakter produktów/usług, elementy przewagi konkurencyjnej, czy dynamika wzrostu popularności. W niezwykle trudnym dla społeczeństwa roku pandemii koronawirusa, konsumenci - podobnie jak w ubiegłych latach - wskazali markę Termo Organiki oraz jej materiały do termoizolacji jako produkty zasługujące na najwyższe uznanie i zaufanie. Firma otrzymała złote godło Lauru Konsumenta w dwóch kategoriach: „Producenci styropianu” i „Producenci systemów ociepleń budynków”.

- Uznanie wśród klientów jest potwierdzeniem najwyższej jakości produkowanych przez nas materiałów do termoizolacji. To dla nas wyjątkowo ważne wyróżnienie dlatego, że o wynikach plebiscytu decyduje najbardziej obiektywne jury, czyli sami konsumenci – mówi Krzysztof Krzemień, dyrektor ds. technicznych Termo Organiki.

Nagrody potwierdzają renomę

Termo Organika od lat jest laureatem wielu prestiżowych nagród i wyróżnień doceniających markę i jakość jej produktów. Informacje o zdobytych nagrodach jakości można znaleźć również na opakowaniach paczek styropianu, opakowaniach tynków czy gruntów. Termo Organika np. zdobyła już 11 razy najwyższą nagrodę w kategorii „Producenci styropianu” w ogólnopolskim programie „Konsumencki Lider Jakości”. Ponadto Termo Organika siedmiokrotnie otrzymała tytuł „Złotej Budowlanej Marki Roku” (w latach 2014 - 2020), „Certyfikat Europejskiej Gwarancji Najwyższej Jakości”, czy „Laureat Programu Promocji Jakości" przyznawany przez Europejską Kapitułę Jakości i Ekologii. Termo Organika posiada również „Orły Polskiego Budownictwa” - wyróżnienie w kategorii „Producenci materiałów budowlanych”. Produkty Termo Organiki od lat otrzymują także prestiżowe Rekomendacje Techniczne Instytutu Techniki Budowlanej.

Lider rynku wyznacza standardy jakości

Wysoka jakość produktów Termo Organiki jest zasługą najwyższych standardów technologicznych oraz własnego, rozbudowanego i rygorystycznego systemu kontroli jakości TOQ (Termo Organika Quality). Jakość styropianów i materiałów do ociepleń Termo Organiki potwierdziły również urzędowe kontrole deklarowanych parametrów przeprowadzone przez Główny Urząd Nadzoru Budowlanego (GUNB) oraz Wojewódzkie Inspektoraty Nadzoru Budowlanego (WINB). Wszystkie kontrole produktów Termo Organiki zakończyły się pozytywnym wynikiem, wskazując na ich wysoką jakość. Rezultaty wyników dostępne są na stronie internetowej producenta. Uzyskane nagrody, tytuły i wyróżnienia oraz wyniki kontroli przeprowadzonych przez państwowe urzędy i instytuty potwierdzają pozycję Termo Organiki, jako niekwestionowanego lidera jakości na polskim rynku materiałów do ocieplenia.

Sieć Budowlana na Facebooku Sieć Budowlana na Twitterze Kanał Sieci Budowlanej na YouTube