wtorek, 30 marzec 2021 18:57

Konsumencki Lider Jakości 2021 dla Termo Organiki

Największy producent styropianu oraz kompletnego systemu ociepleń po raz dziesiąty z rzędu zdobył złote godło - najwyższe wyróżnienie w kategorii "Producenci styropianu" w ogólnopolskim programie Konsumencki Lider Jakości.

Wyniki tegorocznej edycji potwierdzają najwyższą jakość i renomę produktów Termo Organiki oraz niekwestionowaną pozycję lidera na polskim rynku ociepleń.

Tegoroczne badania zrealizowano na próbie badawczej składającej się z ponad 15 tysięcy respondentów. Kwalifikacja uczestników badań była zgodna ze strukturą ludności Polski opisaną przez GUS w roku 2018.

Lider jest tylko jeden

Blisko co czwarta osoba biorąca udział w badaniu programu Konsumencki Lider Jakości wskazała Termo Organikę jako markę polecaną w kategorii „Producenci Styropianu”. W uzasadnieniach respondentów dominowały stwierdzenia: „To najlepszy wybór, produkty najwyższej jakości”, „Styropian jest świetnej jakości i w przystępnej cenie”, „Duży wybór, dobra jakość, przystępna cena”, „Fachowcy polecają ten styropian”, „Idealne ocieplenie dla każdego budynku, godne polecenia”. Uczestnicy badania odpowiadali na pytania związane ze znajomością rynku styropianów, dostępnych marek, cen oraz jakości, a także przypisywali skojarzenia dotyczące badanych marek. Badani wskazywali, że Termo Organika kojarzy się z m.in: „Dobrą ceną”, „Dużym wyborem”, „Najwyższą jakością”, „Ciepłym domem”.

Termo Organika wyprzedziła konkurencyjnych producentów we wszystkich ankietach:

- Kolejny złoty laur potwierdza sens polityki prowadzonej przez naszą firmę, której fundamentem jest wyjątkowa dbałość o jakość produktów. W każdym naszym zakładzie prowadzimy surowy reżim kontroli jakości produktów na każdym etapie ich produkcji. W specjalnych laboratoriach sprawdzamy jakość i parametry każdej wyprodukowanej partii styropianu. I to się opłaca - tę jakość doceniają klienci indywidualni oraz fachowcy. Korzystając z okazji chciałbym bardzo podziękować wszystkim respondentom, którzy - głosując na Termo Organikę - okazali nam zaufanie. Nie zawiedziemy Państwa - mówi Krzysztof Krzemień, dyr. ds. technicznych Termo Organiki.

Jakość potwierdzona wynikami kontroli państwowego nadzoru budowlanego

Złote godło w kategorii "Producenci styropianu" w ogólnopolskim programie Konsumencki Lider Jakości nie jest jedynym wyróżnieniem, potwierdzającym jakość produktów Termo Organiki. Największy producent styropianu oraz kompletnego systemu ociepleń co roku zdobywa najwyższe wyróżnienia w prestiżowych badaniach rynku i plebiscytach jakości, takich jak „Budowlana Marka Roku” czy „Laur Konsumenta”. Wyjątkową rekomendacją wartą odnotowania jest fakt, że jakość styropianu Termo Organiki została również potwierdzona kilkunastoma kontrolami Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego (GUNB) oraz Wojewódzkich Inspektoratów Nadzoru Budowlanego (WINB). To chlubny wyjątek w branży producentów styropianu. Wszystkie wyniki badań produktów Termo Organiki są dostępne na stronie internetowej Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego oraz na stronie producenta: https://termoorganika.pl/komunikat-jakościowy.

Sieć Budowlana na Facebooku Sieć Budowlana na Twitterze Kanał Sieci Budowlanej na YouTube