czwartek, 06 grudzień 2018 09:24

Firma z wizją. Hörmann – Kreatorem Budownictwa 2018

Kreator Budownictwa Roku 2018 – taki tytuł przyznany został firmie Hörmann. Specjalnymi Certyfikatami Wydawnictwa Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa nagrodzono 25 przedsiębiorstw. Uroczysta gala odbyła się 22 listopada w Pałacu Sobańskich w Warszawie.

Kreator Budownictwa to wyróżnienie przyznawane osobom i firmom, które nie tylko mają jasną wizję rozwoju rynku budowlanego w Polsce i za granicą, ale potrafią także efektywnie wcielać ją w życie. Nagradzany jest zatem taki sposób zarządzania przedsiębiorstwem, który promuje innowacyjność i kreatywność, a w konsekwencji prowadzi do powstawania nowatorskich rozwiązań w branży. Ale nie tylko. Liczy się także społeczna odpowiedzialność biznesu.

- To dla mnie szczególnie ważne wyróżnienie. Z jednej strony - jak myślę - jest ono bowiem wyrazem uznania dla naszego zaangażowania na rzecz szeroko pojętego rozwoju w branży stolarki otworowej. Z drugiej natomiast - oznacza, że coraz ważniejsze staje się etyczne działanie w biznesie – mówi Krzysztof Horała, prezes Hörmann Polska sp. z o.o.

Organizowany pod honorowym patronatem Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa projekt Kreator Budownictwa Roku realizowany jest z myślą o zarządzających firmami budowlanymi, biurach projektowych i architektonicznych, deweloperach, inwestorach i generalnych wykonawcach.

Certyfikaty Kreator Budownictwa Roku przyznano już po raz ósmy.