czwartek, 07 wrzesień 2017 19:13

Firma Hörmann pomaga dzieciom

romując sport i aktywny tryb życia – firma Hörmann pomaga dzieciom. W drugą sobotę czerwca siedem drużyn złożonych z partnerów handlowych tego producenta wzięło udział w Biegu Firmowym organizowanym przez Fundację Everest.

Bieg Firmowy to charytatywna sztafeta, której uczestnikami są pracownicy firm. Ideą Biegu, oprócz propagowania aktywności fizycznej, jest pomoc chorym i niepełnosprawnym dzieciom, które wymagają kosztownej rehabilitacji, sprzętu i opieki specjalistów.

W biegu, który odbył się 10 czerwca w Parku Kultury w Powsinie, pod szyldem Hörmanna wystartowało siedem pięcioosobowych drużyn. Wszyscy uczestnicy przebiegli dystans 4,2 km. Firma zapewniła koszulki firmowe i opłaciła opłatę startową.

Hörmann pomógł też w przygotowaniu pikniku z okazji Międzynarodowego Dnia Dziecka, jaki tydzień wcześniej Stowarzyszenie Przyjaciół Dzieci i Młodzieży „Odrobina Radości” zorganizowało przy współudziale Podlaskiej Okręgowej Izby Inżynierów Budownictwa w majątku Howieny w Pomigaczach. Dochód z imprezy przekazany został na zorganizowanie wypoczynku wakacyjnego podopiecznych Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej nr 2 w Białymstoku.

Polski oddział niemieckiego producenta bram, drzwi i napędów zaangażował się też w akcję remontów domów dziecka. Firma patronowała jednej z konkurencji sportowych, jakie w ostatnią niedzielę maja rozegrane zostały podczas festynu zorganizowanego z okazji Dnia Dziecka na stadionie Inea w Poznaniu. Patronowanie stacji pod hasłem „piłka nożna” wiązało się z przekazaniem środków na fundusz remontowy organizowanej przez firmę habitatON akcji kolorujeMY.

Sieć Budowlana na Facebooku Sieć Budowlana na Twitterze Kanał Sieci Budowlanej na YouTube