środa, 18 grudzień 2019 15:30

Hörmann Kreatorem Budownictwa Roku 2019

Kreator Budownictwa Roku 2019 - takim tytułem poszczycić może się firma Hörmann Polska i jej prezes Krzysztof Horała.

Wydawnictwo Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa uhonorowało w ten sposób przedsiębiorstwa i osoby mające znaczący wpływ na rozwój polskiego rynku budowlanego. Specjalne certyfikaty wręczone zostały podczas uroczystej gali, która odbyła się w Łazienkach Królewskich w Warszawie.

Kreator Budownictwa to projekt, który ma wyróżnić najlepszych w branży budowlanej: producentów, projektantów, wykonawców. Tych, którzy kształtują rynek budowlany przez wysokiej jakości innowacyjne produkty, propagowanie i wdrażanie nowych technologii, a także stosowanie ekologicznych rozwiązań i korzystanie z przyjaznych środowisku źródeł energii. Tytuł ten przyznawany jest przedsiębiorstwom i osobom, które nie tylko tworzą pozytywne trendy w budownictwie i zmieniają branże na lepsze, ale mogą także stanowić wzór etycznego postępowania w biznesie.

- To dla mnie duża satysfakcja, że wprowadzane przez nas na rynek innowacyjne produkty i nowatorskie technologie stają się inspiracją dla branży, kreują trendy w budownictwie. Cieszy również fakt, że nasze - podejmowane ze świadomością zmieniającego się świata – działania zyskują uznanie i naśladowców – mówi prezes firmy Hörmann Polska, Krzysztof Horała.

Projekt Kreator Budownictwa Roku organizowany jest pod honorowym patronatem Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa. Certyfikaty Kreator Budownictwa Roku przyznano już po raz dziewiąty. Firma Hörmann nagrodzona została po raz kolejny.