poniedziałek, 14 maj 2018 02:44

Tikkurila prezentuje wnętrza w kolorach ziemi

Przebywanie na łonie natury to najlepszy sposób na relaks i wyciszenie myśli. Kojącą aurę można wprowadzić również do własnego domu - wystarczy sięgnąć po kolory z nowej, inspirowanej żywiołami kolekcji Tikkurila Minerals. Beże, brązy i czerwienie pozwolą stworzyć wnętrze, które będzie sprzyjać odprężeniu, wprawiając domowników w pozytywny nastrój.

Naturalne barwy ziemi doskonale wpisują się w najróżniejsze aranżacje, tworząc ciepły i urokliwy wystrój. Odcień głębokiego beżu V484 Driftwood na ścianach to pomysł na subtelne, a jednocześnie gustowne tło, które świetnie sprawdzi się w połączeniu z wyrazistymi elementami wyposażenia wnętrz. Komoda pomalowana własnoręcznie na intrygujący kolor M425 Beetroot oraz biurko w odcieniu Y500 Wrought Iron nadadzą pomieszczeniu zupełnie nowe oblicze.

Duet różnych tonacji czerwieni to propozycja dla miłośników nieoczywistych rozwiązań, którzy cenią sobie wyraziste zestawienia kolorystyczne. Kompozycja odcieni N405 Terracotta i S471 Etruscan z palety Tikkurila Minerals na ścianach idealnie podkreśli harmonijny klimat pomieszczenia. Na takim tle świetnie sprawdzą się minimalistyczne meble i dodatki w neutralnych tonacjach, a niebanalny parawan pomalowany na kolor Y487 Piazza stylowo dopieści aranżację.

Przedpokój to pierwsze miejsce, które widzimy po wejściu do domu, dlatego warto stworzyć w nim przytulną atmosferę, by już od progu otaczała nas swym ciepłem. Można ją uzyskać, dzięki zestawieniu barw z kolekcji Tikkurila Minerals. Odcienie ziemi będą gustownie komponować się z wykonanymi z naturalnych materiałów elementami wyposażenia, jak np. drewnianym regałem czy podłogą. By być jeszcze bliżej natury, całość wystarczy dopełnić zielenią roślin.

Więcej inspiracji na aranżację wnętrz w kolorach ziemi można znaleźć na tej stronie.