Benmar Sp. z o.o.

Telefon +48 85 663 79 10

Strona www.benmar.com.pl

O firmie

Benmar sp. z o.o. to nowoczesna, odpowiedzialna społecznie i dynamicznie rozwijająca się firma działająca na rynku materiałów budowlanych i wykończeniowych. Siedzibą firmy jest Białystok, a obszar działania wykracza daleko poza granice województwa podlaskiego.

Dzięki wdrażanej strategii rozwoju firmy, zakładającej dywersyfikację prowadzonych działań biznesowych oraz mądre inwestowanie, Benmar odnotowuje stały wzrost obrotów, umacniając tym samym swoją pozycję.

Kluczowe w przyjętej filozofii działania są partnerskie stosunki z kontrahentami, wyjątkowe traktowanie każdego przekraczającego progi Benmaru klienta i rzetelne wywiązywanie się ze zobowiązań finansowych. Taka postawa wobec otoczenia to istotny element budowanego wizerunku i zdobytej reputacji.

W wyniku prowadzonych zintegrowanych działań marketingowych oraz działalności na rzecz społeczności lokalnej, rośnie znacznie i rozpoznawalność marki Benmar. Mamy przyjemność wspierać jeden z symboli regionu - klub piłkarski Jagiellonia Białystok. Sponsorowanie "żółto - czerwonych" to jednak tylko niewielki wycinek podejmowanych działań społecznych.

Głównym potencjałem Benmaru są ludzie, którym firma zawdzięcza swoją pozycję. Rozumiemy potrzebę inwestowania w zasoby kadrowe. Mądrze zarządzany, podnoszący kwalifikacje i zadowolony ze swojej pracy personel to trwały fundament dla budowy stabilnego i odnoszącego sukcesy przedsiębiorstwa.

Benmar - trzy filary działalności

Sprzedaż detaliczna: prowadzona bezpośrednio w oparciu o sieć pięciu nowoczesnych i komfortowych marketów budowlanych o łącznej powierzchni ekspozycyjno-handlowej ponad 10,5 tys m2, zlokalizowanych w Białymstoku przy ulic Ks. J. Popiełuszki 117 i ul. 27 lipca 26, a także w Łapach, Białej Podlaskiej i Piszu.

Sprzedaż hurtowa: obsługujemy inwestorów z terenu północno - wschodniej oraz wschodniej Polski. Dysponujemy własnym magazynem wysokiego składowania oraz flotą samochodów dostawczych o różnej ładowności. Jesteśmy dystrybutorem najbardziej znanych i popularnych wśród klientów produktów.

Eksport: z satysfakcją odnotowujemy naszą obecność na rynkach zagranicznych. Stale współpracujemy z kontrahentami z państw Europy Wschodniej, a przede wszystkim z Litwy, Białorusi, Rosji i Kazachstanu, dostarczając naszym wschodnim partnerom najwyższej jakości materiały budowlane i produkty wykończeniowe.

Najważniejsze daty

1990 - rok założenia firmy pod marką Benmar s.c.
    1993 - umowa dystrybucyjna z Polifarbem Wrocław S.A. (obecnie PPG Deco Polska)
    1997 - umowa dystrybucyjna z FFiL Śnieżka S.A
    1998 - uruchomienie hurtowni i sklepu przy ul. Ks. J. Popiełuszki 117 w Białymstoku
    2002 - uruchomienie centrum logistycznego przy ul. Serwisowej 12 w Białymstoku